Fredagslänkar

Ett inlägg med olika gott, kul, allvarligt och onödigt jag hittat i veckan. Trevlig helg!

Det heliga jävla moderskapet

Med dessa texter vill vi få dig att glömma den där härliga mamman som alltid är så himla glad och självuppoffrande och klämmer ut ett barn med ett leende på läpparna, medan byxorna i vanlig storlek är på redan en kvart efter förlossningen. Hon är en chimär, ett ideal som orimliga normer har skapat men som få, väldigt få, orkar leva upp till.

Håll i er, för här kommer vi – och vi kommer aldrig mera skämmas!

Efterord av Stina Wollter

Jag ser så fram emot detta. Hittade länken i en grupp på Facebook och har så sjukt stora förväntningar. Beställ Det heliga jävla moderskapet hos Sjösala förslag.

Big little lies

Ny favoritserie på HBO Nordic = Big little lies. Det är dysfunktionellt, rysligt, psykologiskt, vackert, paketerat, megakändisar och lättkonsumerat. Och i trailen spelas min favoritlåt alla kategorier.

PENNA – iPad blir till skrivmaskin

Ett trådlöst tangentbord till din telefon eller padda som ser ut som en skrivmaskin. Det har du alltid önskat dig, eller hur? Jag me!

#frilansliv

Bra tips till oss som är chef över oss själva. Hur vill vi ha det på jobbet om dagarna?

Hur går ett kejsarsnitt till?

I kategorin: sånt man sällan pratar om i samband med förlossning. Jag har genomgått ett akut kejsarsnitt men vet väldigt lite om vad jag helt sakligt varit med om. Tacka vet jag Baking babies som nu bjuder på serie om  kejsarsnitt. Först ut: Hur går ett kejsarsnitt till?

The Sustainable Society – bloggkollektiv med fokus på hållbarhet

Sustainable Society är ett bloggkollektiv där alla medlemmar brinner för hållbarhet på ett eller annat sätt. Tillsammans försöker vi inspirera och intressera våra och andras läsare att göra skillnad för klimatet.

Tack! Det är tack vare initiativ som detta som vi har en bred miljörörelse i Sverige. En miljörörelse som fler än forskarna och vetenskaparna förstår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s