Men det här med rutiner

Hur gör ni? Hur har ni gjort? Hur ska man veta?!

Ja det är ungefär det som snurrar i huvudet just nu. Vi står inför större förändringar i rutinerna ganska snart och jag bara fattar inte hur vi ska ”implementera” det nya i det gamla. Ja utan att det ska vara för plågsamt liksom.

Mål 1: sömnen

Det går fortfarande att vara naiv efter snart 5 månader. Två kvällar i rad så somnade E kl 20, vaknade kl 22 för att äta och sen somna om sin vanliga tid 22.30 och vakna ca kl 04 nästa gång. ”Hurra! Det ordnade sig själv!”, tänkte vi. Pfft.

Fram till nu så har läggningsrutinen börjat kl 21 med d-droppar, blöja, pyjamas, sång, mat och sen kommer sömnen ca 22.30. Ungefär prick så har det varit varje kväll rätt länge. Nu är jag och H redo för lite vuxentid med varandra och blev väääldigt peppade av det nya. Men när när vi testade igår så blev det inte alls som kvällarna innan. Skillnaden igår var att han inte somnade i min famn och sov där i 2 timmar. Igår la vi honom i hans säng och då vaknade han efter 5-10 minuter.

Det jag tänker nu är att vi inte kan styra honom, att vi istället får följa honom. Men hur länge fixar man det? Just nu känns det som en rejäl puckel att ta sig över.

Mål 2: maten

När E är 6 månader så ska jag börja fasa ut amningen är det tänkt. Då får han ju äta ”på riktigt” lite mer och det känns som att det är dags. Han kräver mer i takt med att han växer så jag tror inte heller att jag kommer räcka till så länge till.

När jag har frågat vänner så verkar det som att det bästa sättet att göra det här på är att jag sover på annan plats ett par nätter för att han inte ska känna av mig. Jag trodde inte detta om mig själv men jag blir typ kallsvettig när jag tänker på det. Första förslaget jag fick var att sova borta 2 nätter. Jag undrar om det inte räcker med att jag sover på soffan ändå.

Rätt många frågor, inte så många svar. Allra minst en strategi. Hur ska det gååå?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s