3 månader och ett nytt utvecklingssteg

Nu händer det mycket i den lilla bebiskroppen och hjärnan och det märks tydligt. E fixar mycket nu: greppa saker, hålla huvudet, sitta i knä, göra olika ljud, följa grejer med blicken etc osv. E sover också mycket längre nu än i början. Rekordet är 5,5 timmar! Det är rätt långt ifrån 1-2 timmar som vi kämpade med för bara 1-2 månader sen. 

Om man läser i Preglife-appen (fd Gravid & baby) så står det att barnet kan behöva mer närhet och vilja äta oftare, och check på den. Det är mycket mammahäng nu. 

Min sambo är ledig i 3 veckor över jul och nyår, och när det var framför oss så tänkte jag att jag skulle träna (fick OK från barnmorskan på det! 👏), läsa lite mer finska och testa på häng-utan-barn-häng med en vän. Har fått tänka om lite. E sover inte lika bra på dagarna och det gör tiden lite svårplanerad. Får skjuta lite på egenplanerna ett tag.

Men! Hade iof mitt första kompishäng häromdan med min bästis K. Vi hängde på plan 4 på NK och H var i närheten. Fick amma en sväng men annars kunde jag sitta och snacka lite iaf, och det kändes bra. Nästa steg är att ”gå iväg” mer. 

Men det jag kommer fokusera på är att få igång mer träning. Kör Mammamage, men vill ha mer. Ska ut och gå med svinhög musik i öronen nån dag. Saknar att promenera runt med svinhög musik. Var ett tag sen nu. 3 månader och 7 dagar sen för att vara exakt. 

Imorrn är det nyårsafton. Vi har köpt nyårsmaten – jordärtskockssoppa, en varsin liten köttbit med potatisgratäng, créme brulee – och ska kolla på film i soffan. Vi har bjudit in kompisar att komma och skåla med oss när de är påväg till sina balla fester. Vi får se hur det blir, vi var sent ute och nyår är ju en av årets mest tidspressade dagar. Vi har laddat upp med lite extra bubbel iaf. 

Gott nytt år!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s