Tillbaka på SÖS med känsloös

Igår var det dags för samtal efter förlossningen hos Specialistmödravården på SÖS. Min förlossning slutade med akut kejsarsnitt efter igångsättning och 1 dygns kämpande. Samtalet gick snabbt pga jag inte upplevt det som nåt jobbigt att hantera i efterhand. Kände mig så trygg med personalen och borta i huvudet (pga ingen sömn eller mat under dygnet) att jag inte kunde göra mer. Jag ställde några frågor om egreppen i journalen och sen var jag nöjd. Kände nästan en sorts obekväm tystnad, det gör jag aldrig annars så att jag pladdrade på lite för säkerhets skull.  

Det som däremot var givande och känslomässigt var att vara tillbaka. Det var så fint att vara i miljön, se fönstret i förlossningsrummet och gå in genom förlossningsentrén igen. Alla dessa fina nya familjemedlemmar och föräldrar knäckte mig nästan.

I backen upp till sjukhuset lyste solen och nån hade dekorerat gångvägen med tygblommor.

Korridor mellan förlossningen och Pressbyrån. Här vankade vi fram i väntan på att igångttningen skulle sätta igång. 

Fönstret direkt till vänster om armaturen var vårt. Tittde ut genom så så ofta jag kunde under förlossningen. Såg dagsljus, natten och folk som kom och gick. 

Entrén! En mäktig känsla att få gå in här igen. 

Det enda jag ifrågasatt såhär efteråt var hur de hanterat förlossningsbrevet. Jag förutsatte att det lämbades över från förlossningen till BB när vi flyttades, men tror att det kan ha missats. Det enda jag nämnde som en oro var amningen och det var det enda som hanterades mindre bra av ett par barnmorskor. Konsekvensen av det blev att jag kände mig utsatt, blev ledsen och inte sov på en hel natt.

Min upplevelse av SÖS var väldigt bra, min sambo säger samma sak. Det var ostressat och tryggt för oss och jag väljer gärna det vid en eventuell nästa förlossning. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s