Jag säger upp denna måndag med omedelbar verkan

Dagen börjar med att jag inser att de nya grannarna flyttat in. ”NÄ NU RÄCKER DET FÖR I HELVETE!” Crash. Boom. Pang i golvet. 

Efter några minuter forsätter det i trapphuset. ”Du har varit vidrig idag!”. Jag öppnar dörren, ser inget, men lyssnar och håller koll. 

När jag kollar igen står de utanför min dörr. En ledsen tonårstjej och hennes pappa. Han håller henne i armen. Jag öppnar dörren och frågar om allt är ok. ”Nä, allt är verkligen inte OK!” svarar han och drar sin dotter mot trapporna. 

Mamman kommer ner från våningen ovanför och går raka vägen mot mig och ställer sig framåtlutat emellan. Hennes ansats mot mig göra att jag tappar andan. Hon förklarar att det var fel på dotterns eyeliner och att dottern därför inte vill gå till skolan. ”Hon är 14 år” får jag som förklaring. ”Hon måste ju gå till skolan.”

Jag förstår. Jag har varit 14 år och det var det svåraste jag gjort. Jag vände uppåner på världen många gånger och världen gjorde samma sak med mig. 

Jag fattar. Men att handgripligen dra ner ett barn för trapporna? Jag förklarade att det inte var ok för mig, att de hellre fick stå och väsnas i trapphuset.

Alla kan låta förjävliga och bete sig som svin. Alla kan bli provocerade. Det är lätt att tycka. Men jag kan inte avgöra vad som hänt från sidlinjen. Den del av konflikten jag fick ta del av var en kaosartad situation, tonåringen var ensam mot två vuxna som drog i hennes kropp och sa elaka saker. Det värderade jag som inte ok.

Väl hemifrån. På bussen luktade det bensin överallt. Framför mig sitter två trivselkvinnor och den ena förklarade för den andra att ensamkommande flyktingpojkar får förtur till lägenheter på Södermalm. Det visste hon minsann med säkerhet för det hade hon hört från sin väninna ”som är en säker källa”. Den andra kvinnan sa ingenting. Hon var tyst. De gick av och sa ”hej då!” till varandra.  

Paus i kaoset och fika på Newt med bästis. Gott. Lugnt. 

Kommer hem och ska äta lunch = kaoset tar vid igen. ⬇️

Äter 4 rostmackor i tystnad. 

Annonser

One thought on “Jag säger upp denna måndag med omedelbar verkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s