Vecka 30

Det värsta svaret på ”hur är läget?” och liknande frågor är meningar som börjar med ”om jag ska klaga på någonting så…”. Det är ju sällan man ber nån om lite klageri. Varför skulle det vara intressant att värka fram?

När jag pratar om min graviditet är det inte ovanligt att jag först säger att jag mår bra, sen listar alla krämpor och avslutar med nåt om att jag har tur. Att min graviditet är enkel i jämförelse med många andra. Och det är den. Men krämporna måste ju få räknas, eller hur? Det är ju jobbigt att vara gravid.

I torsdags förra veckan gick jag in i graviditetsvecka 30 (29+0) och idag har mer än halva den veckan gått (29+5) och enligt appen har jag 71 dagar kvar. Alltså lite drygt 2 månader. Jag längtar.

Nu börjar barnmorskebesöken hända oftare och vi var där imorse. Bebis är 36-41 cm lång och han väger ca 1,5 kilo. Barnmorskan säger att han växer på bra, hjärtljuden är fina och mina värden och diverse nivåer ligger bra till. Mitt blodtryck har ökat något och det är förmodligen pga en ökad mängd vätska i kroppen.

Och den vätskan märks av. Tillsammans med hormoner så påverkas jag rätt mycket och min fåfänga får sig en riktigt fajt. Celluliter och sånt djävulskap – jag är så trött på det!

Och trött är jag mest hela tiden, eller på eftermiddagarna och kvällarna egentligen. På dagarna är jag pigg och på bra humör. Bebis trycker på bröstkorgen allt mer och det är jobbigt med andningen. Och så sparkar han rätt mycket på ett och samma ställe på vänster sida. Jag är riktigt öm där nu. Bränner som ett blåmärke på i sidan. Det som hjälper då är att lägga sig i sidoläge och hålla en hand på magen.

På torsdag ska jag ta en anti-d-spruta på SÖS och därefter gå på föräldrakurs i Danderyd. Det ska bli skönt att få båda grejerna gjorda faktiskt.

Och så ska det bli skönt att få sluta jobba. Jag gillar att jobba, driver ett eget företag och jobbar med det jag vill, men nu är det lite kämpigt. Det går åt mer ork till det mesta och jag ser fram emot att kunna släppa allt. Det är nog första gången jag känner så. 

Nu ska jag bara lista ut hur det funkar med föräldrapeng och sånt. Börjar med boken Mamma, pappa, pengar skriven av min svägerska och hennes vän. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s